Bitamina // K4 // Szczecin @ Kolumba 4 - szczeciński loft kultury, Szczecin [11 października]

Bitamina // K4 // Szczecin


2705
11
października
19:00 - 23:00

 Strona wydarzenia
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
ul. Krzysztofa Kolumba 4, 70-535 Szczecin, Poland
Bitamina w Szczecinie!
Bilety: https://ticketos.pl/event/946

BITY, SAMPLE I SŁOWA SKLEJONE EMOCJAMI

Bitamina powstała z przyjaźni i miłości do muzyki. Słychać to w tekstach i w produkcji bitów. Wrażliwość z jaką do nas trafia jest zaskakująca, a wyśpiewane emocje odczuwamy bardzo osobiście.

Rok 2005, obóz aktorski Machulskich. To tutaj krzyżują się drogi Amara i Mateusza, założycieli Bitaminy. Niedługo potem dołącza do nich Piotr. Niezwykle uzdolnieni i aktywni artystycznie na różnych polach przypadają sobie do gustu. Nie przeszkadza im to, że Mateusz na co dzień mieszka w Niemczech, gdzie spełnia się jako aktor i reżyser, a Amar z Piotrem wiele czasu poświęcają produkcji ekologicznego sera i warzyw. Tworzą kolektyw, którego działalność nieprzerwanie trwa do dziś.

Nie patrząc na mody i trendy, pracują nad swoją muzyką. Mimo, iż zupełnie nie zabiegają o promocję i zaistnienie w social mediach, wokół tej trójki tworzy się rzesza bardzo oddanych fanów. Doceniają oni wrażliwość i szczerość, które nie pozwalają pozostać obojętnym.

Ich pierwszym albumem są „Listy Janusza”, utrzymane w stylistyce eksperymentalnego hip-hopu, ocierające się o jazz, pełne gier słownych autorstwa Piotra Sibińskiego. W 2014 ukazuje się cyfrowo album „Plac Zabaw”. Wywołuje on spore zamieszanie i zainteresowanie wielu dziennikarzy muzycznych i osób ze środowiska. Pozytywne reakcje są motywacją do pracy nad kolejnymi produkcjami. Powstaje instrumentalny album „C” gdzie artyści pokazują swój kunszt w tworzeniu ciekawych i połamanych bitów, zaskakują samplami i jazzowym klimatem. Kolejna produkcja to „Kawalerka”, kontynuacja „Placu Zabaw”. Jest to album bardziej piosenkowy, opowiadający o potknięciach i pierwszych krokach stawianych samemu, krok poza dziecinne podwórko.

Dyskografia:
Listy Janusza (DIGI/CD 2013) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (DIGI 2014) (self release/Bandcamp)
Plac Zabaw (CD/LP 2016) (Astigmatic Records)
C (DIGI/CD 2016) (Kalejdoskop Records)
Kawalerka (DIGI/CD/LP 2017) (Kalejdoskop Records)

Linki:
http://bitamina.bandcamp.com/
https://facebook.com/TheBitaminaC
https://youtube.com/user/TheBitaminaC/videos
https://kalejdoskoprecords.com/
Omówienie
image
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować.
Przejdź szybką rejestrację lub autoryzację.
16
Organizatorowi wydarzenia

Informacja o Twoim wydarzeniu została znaleziona w sieci Facebook i opublikowana bez zmian vprzez jej API.

Jeżeli jesteś organizatorem tego wydarzeniu, masz następne możliwości:

W tej chwili masz możliwość synchronizować informację na stronie internetowej z informacją na stronie Facebook (facebook.com/events/1333607320108483/).

Nie chcesz żeby wydarzenie było opublikowane na naszej stronie internetowej? Napisz nam o tym i usuniemy go w najkrótszym terminie.

Masz pytania? Wszelkie sugestie?
Skorzystaj z formy komunikatu zwrotnego.

Nadchodzące wydarzenia @ Kolumba 4 - szczeciński loft kultury:

Na co czekasz pres Czarny Wosk showcase - K4 Szczecin
Na co czekasz pres Czarny Wosk showcase - K4 Szczecin
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
KAT & R. Kostrzewski 'Trasa Popiór'/ 9.03 / Szczecin / K4
KAT & R. Kostrzewski 'Trasa Popiór'/ 9.03 / Szczecin / K4
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Daria Zawiałow | Helsinki Tour - Szczecin 16.03
Daria Zawiałow | Helsinki Tour - Szczecin 16.03
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Szczecin // K4 - Koncert Percival "Slavny Tur III"
Szczecin // K4 - Koncert Percival "Slavny Tur III"
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Ted Nemeth w Szczecinie! gość: Kapitan Stereo
Ted Nemeth w Szczecinie! gość: Kapitan Stereo
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Dezerter | Szczecin 29.03.2019
Dezerter | Szczecin 29.03.2019
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Theosophy, Depravity, Syndrom / 7 IV 2019 / Szczecin
Theosophy, Depravity, Syndrom / 7 IV 2019 / Szczecin
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Kwiat Jabłoni - Szczecin - K4
Kwiat Jabłoni - Szczecin - K4
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury
Guzior + Szpaku / 27.04 / K4, Szczecin
Guzior + Szpaku / 27.04 / K4, Szczecin
Kolumba 4 - szczeciński loft kultury

Najbardziej oczekiwane wydarzenie w Szczecinie :

Nie będę dzbanem w 2019
Nie będę dzbanem w 2019
Gorzko Gorzko Szczecin
Miłość nie wybiera
Miłość nie wybiera
Gorzko Gorzko Szczecin
W przyszłym roku będę o rok młodszy
W przyszłym roku będę o rok młodszy
Gorzko Gorzko Szczecin
A teraz idziemy na jednego!
A teraz idziemy na jednego!
Gorzko Gorzko Szczecin
Na wiosnę wyrośnie mi kaktus na dłoni
Na wiosnę wyrośnie mi kaktus na dłoni
Gorzko Gorzko Szczecin
Zatopię Marzannę jak za dawnych lat
Zatopię Marzannę jak za dawnych lat
Gorzko Gorzko Szczecin
Queen Symfonicznie w Szczecinie! Filharmonia - 3 marca 2019
Queen Symfonicznie w Szczecinie! Filharmonia - 3 marca 2019
Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie
Szczecin | Sylwia Grzeszczak - TEN TOUR
Szczecin | Sylwia Grzeszczak - TEN TOUR
Netto Arena
Happysad - Szczecin - Peron 5
Happysad - Szczecin - Peron 5
Peron 5
Szczecin | Polska Noc Kabaretowa 2019
Szczecin | Polska Noc Kabaretowa 2019
Netto Arena
Najbardziej popularne wydarzenia w Twojej liście aktualności!